Про це інформує канал 112 з посиланням на DW.

Група правозахисників повідомила, що тисячі ув'язнених у таборах «ДНР-ЛНР» примушують до безкоштовної праці. У той же час бойовики отримують до 500 тисяч євро в місяць прибутку і використовують його у своїх цілях.

За оцінками журналістів і правозахисників, у таборах на окупованих територіях Донбасу можуть знаходиться до 10 тисяч ув'язнених, включаючи тих, хто був засуджений до весни 2014 року. Багато з них за три роки конфлікту повинні були відбути свій термін і вийти на волю, або могти потрапити під амністію, яку проводила Україна.

Вказується, що подібні табори на території Луганської області знаходяться в Луганську, Брянці, Алчевську, Перевальську та Петровському.

У той же час на непідконтрольній території залишилися установи виконання покарань Державної пенітенціарної служби.

У виданні DW повідомили, що в Луганській установі виконання покарань № 17, за даними правозахисників, відбувають покарання близько 1470 чоловік, в Брянківської виправній колонії № 11 - 470 осіб, в Перевальській виправній колонії №15 - 500 осіб, Алчевській виправної колонії № 13 - 215 осіб, у Краснолуцькій виправній колонії №19 - 780 осіб, Суходільській виправній колонії №36 - 600 чоловік, в Свердловській виправній колонії №38 - 550 осіб.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ