Про це у «Facebook» повідомив прес-центр АТО, з посиланням на українську сторону СЦКК.

«Українська сторона СЦКК вкотре змушена констатувати, що незважаючи на показові дії НВФ ОРЛО щодо «готовності» до відведення сил і засобів на ділянці розведення №1 «Станиця Луганська», які 6 квітня були висвітлені засобами масової інформації РФ і ОРЛО, бойовики насправді мали на меті звинуватити українську сторону в невиконанні Мінських угод», – йдеться в повідомленні.

Враховуючи те, що режим повної тиші на ділянці №1 фіксувався вже більше чотирьох діб, штабом АТО 6 квітня було проведено координаційну нараду з питань розведення сил і засобів, яке могло відбутися вже 9 квітня.

«Проте, 6 квітня в період з 20:05 до 20:40 НЗФ ОРЛО з боку населеного пункту, розміщеного на Горі князя Ігоря, здійснили обстріл ділянки розведення сил і засобів на ділянці №1 Станиця Луганська із застосуванням великокаліберного кулемета, АГС та стрілецької зброї», – йдеться в повідомленні.

«Цей факт свідчить про навмисний і підступний зрив бойовиками розведення сил і засобів на зазначеній ділянці», – підкреслили в СЦКК.

Повідомляється, що українська сторона твердо стоїть на позиції виконання усіма сторонами всіх пунктів Мінських угод, у тому числі Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів, яке було підписано 21 вересня 2016 року.

Як писав «Вголос», за минулу добу зафіксовано 48 обстрілів позицій сил АТО, п’ятеро військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення.

 

 «Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ