Про це повідомляє DW

«МОК залишає за собою право вивчити питання включення боксу в програму Всесвітніх юнацьких ігор у Буенос-Айресі в 2018 році й Олімпійських ігор в Токіо у 2020 році»,– йдеться в заяві виконкому МОК. 

Зокрема, МОК висловлює велику стурбованість станом речей у Міжнародній асоціації любительського боксу (AIBA). Як зазначається, після призначення тимчасовим виконувачем обов'язків керівника AIBA Гафура Рахімова з Узбекистану, якого міністерство фінансів США назвало одним із провідних представників злочинного світу своєї країни, МОК розпочав розслідування щодо керівництва боксерської асоціації і до його закінчення припинив співпрацю з AIBA, включаючи фінансові виплати.

Крім того, МОК зажадав від асоціації детального звіту про керівні структури, фінанси та внутрішню антидопінгову систему.

У AIBA це рішення назвали «вкрай розчаровуючим», а також висловили сподівання переконати МОК у тому, що «помилки минулого не повторяться».

Як відомо, в листопаді 2017 року після винесення вотуму недовіри тодішній президент AIBA Чінг-Куо Ву залишив свою посаду.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ