Директор Українського аналітичного центру Олександр Охріменко вважає, що Президент України Володимир Зеленський не бореться із корупцією.

Про це він заявив у коментарі «Вголосу».

«Боротьба з корупцією банально не ведеться і я вважаю, що так було заплановано. У нас політики завжди любили говорити про боротьбу з корупцією, але реально ніхто нічого ніколи не робив. Ба більше, я думаю, що з цією проблемою ніхто нічого робити і не буде, хоча говоритимуть завжди», - пояснив Олександр Охріменко.

«А вся справа у тому, що корупція насправді нікому не заважала. Українці дуже вміло користуються цим явищем і якщо його забрати, то саме суспільство буде незадоволеним. Якщо все робити згідно закону, то усі послуги будуть набагато дорожчими. Те, за що десь треба доплатити чи переплатити, українці можуть вирішити набагато дешевше, давши хабар. Тобто, це вигідно і самим людям. Якщо взяти Німеччину, до прикладу, то там для вирішення різних паперових і не лише питань, треба заплатити 5-10 тисяч євро. В Україні подібні послуги можна отримати за 100 доларів. Тому логічно, що людина погодиться заплатити меншу ціну і обійти закон, ніж все зробити чесно, але переплатити у 10 разів. Якщо взяти до уваги наші закони, за якими існує бізнес, то прозорий, так званий «білий» бізнес є вкрай дорогим. Підприємцям легше дати хабаря і справа буде швидше йти. Тобто, навіть наші закони підштовхують людей до корупції.

Тому нарікати на корупцію та олігархів будуть, але сама корупція не заважає ні бізнесу, ні людям», - додав він.

Читайте повну версію статті: «Таких грошей вони і близько не бачили»: чи бореться Зеленський з «розбійниками»?

ІА "Вголос": НОВИНИ