З такою пропозицією виступив керівник  фракції ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«Цей парламент мав би активно допрацювати свою каденцію. Тому і сьогодні, і в останній день роботи 14 жовтня, під час засідань необхідні результативні голосування. Однак ранкова реєстрація лише 232 депутатів означає, що в процесі розгляду важливих питань, якщо дехто з депутатів залишить залу, ми можемо втратити кворум. Зараз, звісно, триває виборча кампанія, але якщо хтось гадає, що через це може не ходити на роботу – він помиляється. Від імени фракції ВО «Свобода» звертаюся до голови парламенту із закликом оприлюднити поіменно результати усіх голосувань у ЗМІ. Українці мають знати, хто і як не на словах, а на ділі готовий боротися з корупцією», – сказав він.

Лідер націоналістів підкреслив надзвичайну важливість нинішнього засідання і наголосив, що «Свобода» схвалює ініціативу розгляду антикорупційних законопроектів: «Фракція «Свободи», як завжди у цьому парламенті, голосуватиме за будь-яку ініціативу, що стосується боротьби з корупцією – незалежно від авторства. Ми дамо за такі законодавчі документи сто відсотків наших голосів. Закликаємо й інші державницькі фракції мобілізувати своїх депутатів і віддати усі до останнього голоси за ініціативи, що дадуть можливість побороти внутрішнього ворога – корупцію».

Націоналіст оцінив як великий позитив те, що вдалось ухвалити закон «Про очищення влади»; як відомо, в цьому документі є розділ про майнову люстрацію, що, власне, є частиною боротьби з корупцію.

«Але, напевно, вже не в цьому парламенті, а в наступному нам доведеться скасовувати депутатську, суддівську і президентську недоторканність. Нам потрібно буде затверджувати рішення про право народу відкликати народних депутатів, чиновників і суддів, що є так само елементом боротьби з корупцією. Нам доведеться дати дозвіл на те, щоб усі державні службовці проходили через детектор брехні. Саме ця системна боротьба з корупцією допоможе нам побороти як внутрішнього, так і зовнішнього московсько-путінського бандитського ворога. Тому концентруймо сили, борімося – і переможемо!», – наголосив Тягнибок.

www

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада планує розглянути пакет антикорупційних законів. Однак у Раді зареєструвались лише 232 депутати.

ІА "Вголос": НОВИНИ