Заступника мера Черкас, голову Черкаської обласної «Свободи» Юрія Ботнара хотіли вбити представники місцевих кримінально-бізнесових угруповань через те, що перешкоджав кримінальникам реалізовувати схеми з обкрадання містян.

Про це 20 липня Юрій Ботнар розповів під час брифінгу.

Зазначимо, 15 липня заступник мера Черкас Юрій Ботнар припинив виходити на зв’язок.

Слідчі ДБР попередили замовне вбивство заступника міського голови Черкас, а самого замовника затримали..

"Разом із колегами-"свободівцями" по виконкому та міській раді голосували за розірвання угод із управлінцем-монополістом із компанії «Нова Якість». Це підприємство у Черкасах за завищеними тарифами надавало послуги з вивезення великогабаритного сміття та управління багатоквартирними будинками. Жителі міста направили сотні скарг на неякісну роботу «Нової Якості», тому "свободівці" підтримали рішення про розірвання угоди", - розповів заступник мера.

І додав: "Переконаний, що саме через цю принципову позицію мене намагалися вбити».

Як відомо, спецслужби затримали депутата Черкаської міської ради Максима Шадловського та висунули йому підозру в замовленні вбивства. Очевидно, що Шадловський разом із представниками «Самопомочі» - депутатом Олексієм Романовим та заступницею міського голови Людмилою Бордунос є політичним «дахом» підприємця, керівника компанії «Нова Якість» Андрія Бортніка.

Кримінальним підсиленням цього бізнесмена є угруповання «Прудіни» та «Мєліни» - розповів Юрій Ботнар. Тож, на думку свободівця, саме люди з цього середовища могли хотіти його смерті. Завадили вбивству свободівця Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань. Вони провели спецоперацію з інсценування викрадення та вбивства Юрія Ботнара задля того, аби затримати замовника злочину. Спецоперація тривала 15 та 16 липня, тоді Юрій Ботнар перестав виходити на зв’язок, рідні та близькі почали шукати свободівця. Вже увечері 16 липня ДБР повідомило, що Юрія Ботнара залучили до проведення спецоперації. Рідним повідомили, що він живий та здоровий.

«Підкреслюю, що людське життя є найвищою цінністю в Україні. Людське життя – безцінне, тому ніхто не має гинути через свою особисту позицію, непорозуміння чи конфлікт. Я вдячний СБУ та ДБР за те, що вони врятували мені життя. Спрацювали дуже професійно. Я і надалі боротимусь проти корупційних схем і захищатиму інтереси черкаської громади. Сподіваюсь, що це не коштуватиме мені життя», - заявив під час брифінгу Юрій Ботнар.

Натомість свободівець повідомив, що обурений пасивними діями керівників черкаської поліції по його пошуках. «Я переконаний, що серед керівників черкаської поліції є люди, які всупереч офіцерській честі та всупереч обов’язку боротися з бандитами, працюють на кримінально-бізнесові угруповання нашого міста. Зауважу, що попередній керівник ГУНП Валерій Лютий дав вирости та зміцнитися одразу кільком таким угрупуванням», - говорить свободівець.

На сьогодні, підозрюваному в замовленні вбивства Юрія Ботнара Максиму Шадловському суд визначив запобіжний захід. Проте, яка саме запобіжна міра наразі невідомо, ухвала суду - не оприлюднена на сайті.

ІА "Вголос": НОВИНИ