Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на Донецький обласний лабораторний центр.

«Дизентерія дітям дійшла з борщу по-українськи, який був приготований, і з вівсяної каші. Джерелом захворювання була співробітниця харчоблоку, яка була носієм», – заявила завідувачка відділенням епідеміологічних досліджень Донецького обласного лабораторного центру Вікторія Бочко.

За її словами, у співробітниці харчоблоку не було клінічних проявів, а збудник в ній був присутній.

«Через те, що на підприємстві було безліч санітарних порушень, стало можливим зараження їжі, яку давали дітям», – додала Бочко.

У лабораторії відзначили, що, швидше за все, працівники їдальні, які хворіють на дизентерію, брудними руками розкладали їжу дітям.

Ступінь провини співробітників дитячого оздоровчого табору з'ясовують слідчі, а чиновники заявили, що проведуть масштабні перевірки у всіх дитячих таборах вже на цьому тижні.

Також повідомляється, що всім дітям, які отруїлися, в облдержадміністрації пообіцяли надати безкоштовні путівки в інші бази відпочинку.

Станом на вечір 23 липня з інфекційних відділень виписали майже всіх дітей, які отруїлися у літньому таборі «Орлятко». 

Як писав раніше «Вголос», у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Орлятко», що у Донецькій області, масово отруїлись діти. Згодом у мережу потрапили фото із табору, на яких видно бруд та антисанітарію.

ІА "Вголос": НОВИНИ