У місті Ренн відбувся перший у Франції велопробіг нудистів. Такі ж заходи хотіли провести в Парижі та Ліоні, але місцева влада в останню мить їх скасувала. Учасники велопробігу переконують: хочуть привернути увагу до проблеми глобального потепління. Але й без веселощів не обійшлося.

Як повідомляє RFI, велопробіг у Ренні відбувся 12 вересня за заздалегідь спланованим маршрутом довжиною в 15 кілометрів.

Очільник міста дещо змінив його, аби він не проходив через центр. Загалом у велопробігу нудистів узяли участь 70 чоловіків і жінок.

«Ми раді, багато сміялися, добре провели час… Сподіваємося, що цей захід набере обертів і відбудеться в інших містах», – заявила Мішель Шарлі-Доміне, голова Французької федерації нудистів (навіть така є!), організатора велопробігу.

У Франції та Ліоні, де федерація також просила дозвіл на проведення велопробігів, їх спершу дозволили, але в останню мить заборонили. Керівник паризького осередку організації Жульєн Клод-Пенегрі вважає: це цензура з боку поліції Парижа.

Офіційна причина заборони велопробігу нудистів у французькій столиці – заборона ексгібіціонзіму, передбачена кримінальним кодексом. Але Клод-Пенегрі вважає: «Оголеність сама по собі не є сексуальним актом, ніякого ексгібіціонізму тут немає. Для нас нудизм – спосіб спонукати людей усвідомити крихкість людства і планети».

Раніше повідомлялося, що чемпіон Європи потрапив у моторошну аварію під час велогонки Giro di Lombardia в Італії. Бельгієць Ремко Евенпоель врізався в перешкоду, вдарився головою об стіну та впав з моста.

ІА "Вголос": НОВИНИ