За словами Петра Порошенка, який був присутній на церемонії, загалом розмір вартості авіаквитка згодом буде складати нижче 40 євро, повідомляє ТСН.

«10 євро на більшість польотів із Ryanair. Середня вартість квитка для України буде нижче 40 євро. Дуже конкурентні ціни. Мільйон українців матимуть можливість скористатися цими послугами. Аеропорт «Бориспіль» перевіз минулого року 10,5 млн пасажирів. Аеропорт Львова перевіз мільйон пасажирів. Декілька років тому ми про це і мріяти не могли», – сказав Порошенко.

Глава держави наголосив, що перші польоти очікуються у жовтні, бо для українського ринку потрібно закупити літаки і створити інфраструктуру.

«Краще один раз побачити, ніж 100 разів почути. Можливість на власні очі побачити уже є в 100 разів реальнішою. Єдине, про що я шкодую, чим я трохи розчароваий, що для запуску одного рейсу, потрібен певний час, близько півроку. Перші польоти ми очікуємо десь у жовтні», – додав Порошенко.

Глава держави також попросив попрацювати над перевезенням українців всередині країни і зазначив, що лоукост створить конкуренцію між авіакомпаніями.

Раніше Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що ірландська лоукост-авіакомпанія Ryanairуспішно завершила переговори з Міжнародним аеропортом Бориспіль і Міністерством інфраструктури.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ