Анулювання газового договору - неможливо, а його розрив призведе тільки до погіршення ситуації у сфері енергобезпеки. Про це 18 січня у прямому ефірі радіостанції «Ера» заявив один з лідерів Опозиційного блоку «Не так!», голова Республіканської партії України Юрій Бойко, повідомили в прес-службі РПУ.

Відповідаючи на питання про те, чи зможе Верховна Рада скасувати газову угоду з Росією, Бойко сказав: «Наші депутати за подібні пропозиції голосувати не будуть».

Нагадаємо, що раніше лідер республіканців неодноразово зазначав, що Україна жодних проблем з Росією в газовій співпраці не мала, оскільки будь-яке підвищення росіянами цін на газ автоматично тягнуло підвищення транзитної ставки через Україну.

За словами Юрія Бойка, українським парламентерам слід було б приділяти більше уваги у зносинах з Туркменістаном: «А ми з ним «псуємо» зносини в газовій сфері. Адже та перемога, про яку заявляла нова влада, зокрема про те, що Україна переходить на грошові форми розрахунку, була всього лише вимогою Туркменістану припинити товарні форми взаєморозрахунку з причини постійних зривів постачань України. У результаті українські товаровиробники втратили близько 800 мільйонів доларів, які вони могли заробити, постачаючи свої товари в цю країну», - наголосив лідер РПУ.

proUA

ІА "Вголос": НОВИНИ