Про це, а також про програму святкувань Бойківських фестин у коментарі кореспонденту «Вголосу» розповів голова Турківської районної адміністрації Олександр Лабецький.

«Фестини розпочались із параду бойків. Учасники заходу урочистою ходою пройшли центром Турки у вишиванках під музику троїстих музик з трембітами. Також  поклали квіти до пам'ятників Тарасові Шевченку, Степанові Бандері та меморіальних таблиць героям «Небесної сотні» та захисникам України, які загинули в зоні АТО, – зазначив він.   Відбувся і молебень до Божої Матері та виконання гімну України, під час яких на центральній площі міста зібралося близько 2 тисяч осіб. Також у Турці відкрили Бойківський ярмарок. Відбувся і похід на Верховинську  полонину у с. Либохора».

За словами голови РДА, сьогодні розпочалося і багато тематичних конференцій на літературні, історичні та духовні теми, про соціально-економічний розвиток Бойківщини та Галичини, патріотичне виховання. Увечері очікують на концерт гуртів національно-патріотичного спрямування та художніх колективів. Окрім того, відбулись туристичні походи до Пам'ятного Хреста першого бою Українських Січових Стрільців на Ужоцькому перевалі» у с. Сянки.

Загалом на Бойківських фестинах, які триватимуть на території Турківського району упродовж 2-6 серпня, очікують на 35 тисяч гостей.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ