Захід розпочнеться о 14:00. Поряд з іншими артефактами славного небесного воїнства опиняться обладунки, що 2 роки берегли життя легендарного воїна Мирослава Мисли.

Учасники події зможуть переглянути унікальні відео за участі героя та кадри, які він знімав власноруч. Можна буде зустрітися також із втіленням образу друга «Мисливця» у поетичній та музичній формі.

Участь у дійстві на честь Мирослава Мисли візьмуть ті, хто йшов із ним пліч-о-пліч, і ті, чию творчість вояк щиро цінував:

- командир «Легіону Свободи» Олег Куцин;

- очільник ВГО «Сокіл», заступник командира «Карпатської Січі» Юрій Черкашин;

- лідер гурту «Кому Вниз» Андрій Середа;

- лідер гурту «Широкий лан» Святослав Бойко;

- філософ, письменник, видавець Дмитро Савченко;

- засновник літературного проєкту «Дух Нації», поет Юрій Руф (Юрій Руф Львівський);

- «cокілець», автор музики та виконавець пісні «В рядах безсмертних» Орест Рись «Залізняк».

По закінченню церемонії відбудеться екскурсія виставкою «Український Схід», присвяченій героям московсько-української війни.

Захід відбудеться у Національному музеї історії України у Другій світовій війні (Київ, вул. Лаврська, 27).

Мирослав Мисла – молодший лейтенант, командир взводу у складі 93 бригади. Член Проводу ВГО «Сокіл». Загинув 2 жовтня 2016 року поблизу селища Кримське на Луганщині в бою з російськими військами.

Брав участь у Революції гідності. Побратими згадують славний епізод за його участі – Мирослав ініціював встановлення червоно-чорного прапору боротьби біля будівлі Кабміну у листопаді 2013 року незважаючи на загони «Беркуту» із палицями та сльозогінним газом.

З початком формування Батальйону «Січ» приєднався до батальйону у складі першої десятки добровольців.

Пізніше пристає до Окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ», де без жодних статусів і гарантій підсилив позиції у найскладніших ділянках селища Піски.

У травні 2015-го Мирослав знову став серед перших «засновників» підрозділу, коли вдалося легалізувати «Карпатську Січ» у складі 93 окремої механізованої бригади.

Далі Мирослав проходить разом з підрозділом позиційні бої в районі Донецького аеропорту. Восени 2015-го призначено на посаду командира відділення у складі 3-го штурмового взводу. Керує «сокольською» чотою, до складу якої входять наймолодші учасники російсько-української війни.

Влітку 2016 року вояк закінчує офіцерський курс підготовки в Академії сухопутних військ імені Сагайдачного та здобуває звання молодшого лейтенанта. Повернувшись у підрозділ, призначено на посаду командира взводу у складі 8 штурмової роти. Його підрозділ – завжди один із кращих, всі бойові завдання виконує без зауважень, серед особового складу авторитет беззаперечний. 2 жовтня в бою з російськими окупантами зазнає смертельного поранення, та перед смертю забирає життя десятка зайд.

Посмертно Мирослава нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

На його честь названо музичний фестиваль «Голосіївська Криївка імені Мирослава Мисли», вишкільний табір «Простір Соколу ім. Мирослава Мисли», а також школу бойових мистецтв мадридського осередку ВГО «Сокіл» та сокільську ідеологічну школу в Києві.

Контакти організаторів для реєстрації ЗМІ: Тел. 050 623 30 27 (Василина Наконечна), 097 198 07 (Аліна Малород).

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ