Про це інформує відділ комунікації поліції Луганської області.

«З оперативниками поліції Луганщини зв’язалися родичі бойовика незаконних збройних формувань «ЛНР» та «ДНР». Під час спілкування з поліцейськими вони повідомили, що їх родич має наміри повернутися на підконтрольну державній владі територію за програмою СБУ «На тебе чекають вдома», - йдеться в повідомленні.

Поліцейські разом зі співробітниками СБУ допомогли чоловіку перетнути сіру зону та зустріли 40-річного уродженця Донеччини неподалік лінії розмежування.

Під час спілкування з поліцейськими чоловік розповів, що у грудні 2014 року він, через складне матеріальне становище та «завдячуючи» пропаганді РФ, вступив до одного з підрозділів так званої «Народної міліції ЛНР» у м. Алчевськ. Під час служби чоловік займався охороною складів та місць розташування підрозділу.

Вже у травні 2015 року, через постійні суперечки та бійки із керівництвом чоловік переїхав до м. Донецьк, де продовжив незаконну діяльність у так званому «комендантському взводі» місцевих бандформувань. В обов’язки чоловіка входило охорона території частини та виїзди у складі патруля, для перевірки служби у інших підрозділах окупаційних військ.

Згодом, через проблеми зі здоров’ям чоловік звільнився зі служби, але вже після курсу лікування повернувся на службу та вступив у лави так званих «внутрішніх військ ДНР».

Під час служби чоловік розчарувався у ідеях бойовиків та вирішив покинути їхні лави і повернутися на підконтрольну українській владі територію.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 260 КК України «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань». Подальшу долю чоловіка вирішить суд.

ІА "Вголос": НОВИНИ