Про це йдеться в повідомленні прокуратури Донецької області.

Слідство встановило, що в період з 22 по 28 липня 2014 року група невідомих за попередньою змовою з бойовиками Погодіним, Москальовим і Сухомлиновим в селищі Горбачево-Михайлівка Пролетарського району Донецька викрали 16-річного жителя Краматорська Степана Чубенка.

«28 липня троє бойовиків, вирішивши вбити викраденого юнака, підвели його до заздалегідь викопаної в землі траншеї, поставили на коліна обличчям до неї і по черзі здійснили 3 постріли в область голови. В результаті отриманих вогнепальних поранень Степан Чубенко загинув на місці», – йдеться в повідомленні.

Тіло загиблого пізніше було доставлено в Краматорськ. Для притягнення вказаних осіб до кримінальної відповідальності прокуратура скористалася нормами КПК України про проведення спеціального судового розгляду.

«Після двох років судових слухань у справі про вбивство Степана Чубенка винесено вирок. Дзержинський міський суд, повністю підтримавши позицію прокуратури, засудив трьох обвинувачених до довічного позбавлення волі. Крім цього, кожен із засуджених зобов'язаний виплатити матері вбитого хлопця по 1 млн гривень», – йдеться в повідомленні.
 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ