Про це повідомляє nv.ua.

Як заявили в так званій «прокуратурі ДНР», на місці катастрофи літака були вилучені останки, частина з них, за попередніми даними, може бути останками людини. 

Терористи наголосили, що мають намір безпосередньо звернутися до генерального прокурора Королівства Нідерландів з метою передати виявлені останки і долучити їх до матеріалів розслідування. 

Нагадаємо, що Україна і Нідерланди планують обмінятися інформацією у справі про збитий в 2014 році малайзійський Boeing-777 рейсу MH17. 

Катастрофа малайзійського Boeing сталася 17 липня 2014 року. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines летів з Амстердама в Куала-Лумпур. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. У серпні 2014 року була створена Міжнародна слідча група, куди увійшли представники Росії. У липні 2015 року Росія заблокувала в Радбезі ООН пропозицію створити міжнародний трибунал з розслідування аварії MH17. 

28 вересня 2016 року Міжнародна слідча група офіційно оприлюднила результати розслідування катастрофи Boeing Малазійських авіаліній рейсу МН17, згідно з якими літак збили з ЗРК Бук, доставленим на Донбас з території Росії. 

Згідно одноголосним рішенням країн-членів міжнародної слідчої групи, винних у катастрофі літака судитимуть в Нідерландах, відповідно до місцевого законодавства. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ