Про це повідомив речник прес-центру штабу АТО Василь Лабай у коментарі телеканалу «112 Україна».

«З початку сьогоднішньої доби повинно було розпочатися перемир'я, проте вже о 1:00 бойовики російсько-окупаційних військ порушили домовленості ТКГ про цілковиту прихильність до сталого і безстрокового припинення вогню», – заявив він.

Речник розповів, що в районі населеного пункту Щастя противник протягом півтори години вів вогонь у бік наших позицій з 82-мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї.

«А на світанку ворог також порушив перемир'я, застосувавши 82-мм міномети поблизу населеного пункту Троїцьке на Луганщині. Від початку сьогоднішньої доби зафіксовано 2 обстріли наших позицій», – розповів він.

За попередньою інформацією, внаслідок ворожого вогню ніхто з українських військовослужбовців не постраждав. Наші військові вогонь у відповідь не відкривали.

Як писав «Вголос», чергове перемир'я, узгоджене учасниками Контактної групи по врегулюванню ситуації в Україні, набуло чинності на Донбасі з півночі понеділка, 5 березня.

Крім встановлення перемир'я, учасники ТКГ підкреслили важливість прийняття і виконання наказів про припинення вогню і безумовного застосування дисциплінарних заходів до порушників режиму тиші.

Минулої доби агресор здійснив 7 прицільних обстрілів позицій Збройних Сил України. Внаслідок ворожого вогню ніхто із українських воїнів не постраждав.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ