Про це повідомили у прес-центрі штабу АТО.

Зазначається, що залишки саморобного безпілотника було виявлено неподалік позицій сил АТО 6 квітня.

За даними військових, БПЛА було зібрано на основі поліпропіленової труби, де містилася капсула із бойовою речовиною та електродетонатором, що приводився у дію внаслідок зіткнення безпілотника з об’єктом.

За попередніми оцінками, апарат був запрограмований на ураження цілі за раніше введеними координатами та виконував політ в автоматичному режимі.

«Відповідно до даних оцінки місцевості та положення літального апарату встановлено, що БПЛА рухався у напрямку н.п.Верхньоторецьке, але впав у полі. Заряд пластичної вибухової речовини, який становив не менше одного кілограма, не здетонував», - заявили у штабі.

Зараз літальний апарат готують до передачі працівникам Національної поліції для проведення розслідування. Зазвичай в подібних випадках відкривається кримінальна справа за статтею 258 Кримінального кодексу «Терористичний акт».

«Факт застосування противником БПЛА-камікадзе є спробою вчинення на території, підконтрольній Україні, терористичного акту проти мирного населення із непередбаченими наслідками за ступенем важкості. Це свідома спроба розхитати й дестабілізувати ситуацію у прифронтовому Верхньоторецькому у період Великодніх свят», - додали у штабі АТО.

ІА "Вголос": НОВИНИ