Про це повідомила українська сторона Спільного центру з контролю та координації, поінформував прес-центр штабу АТО

«Бойовики НЗФ ОРДО/ОРЛО продовжують використовувати введений з 23.12.2017 на час новорічних та різдвяних свят режим припинення вогню для облаштування та нарощування старих і створення нових вогневих позицій», - йдеться у повідомлення.

Українська сторона СЦКК наголошує, що такі цинічні дії НЗФ ОРДО/ОРЛО є свідченням жорстокої байдужості до місцевого населення та намаганням укотре використати мирних жителів населених пунктів окупованих територій як «живий» щит.

Зокрема, повідомляється, що у звіті СММ ОБСЄ за 3 січня зазначено, що такі порушення виявлено у східній частині м. Кальміуське (кол. Комсомольське, 42 км на південний схід від Донецька), де техніка та обладнаний військовий об’єкт розташовані біля житлового будинку. Також зафіксовано облаштування окопів і траншей на відстані не більше 300 метрів від с. Калиново-Борщувате (Луганська область) та безпосередньо навколо житлового сектора с. Стила (Донецька область).

Як писав раніше «Вголос», бойовики НЗФ ОРДЛО продовжують обмежувати свободу пересування спостерігачів СММ ОБСЄ та створюють небезпеку їх роботі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ