Як повідомляє прес-центр штабу АТО, про це заявляє українська сторона СЦКК.

«За інформацією спостерігачів місії, протягом трьох останніх днів під час проведення верифікаційних заходів відведення техніки та озброєння у тимчасово непідконтрольних уряду України районах бойовики російсько-окупаційних військ тричі обстріляли БПЛА СММ ОБСЄ. При цьому, поблизу населеного пункту Міусинськ, де бойовики облаштували своєрідний «полігон», безпілотник СММ ОБСЄ був збитий», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в усіх цих випадках представники місії були змушені залишити  відповідні райони спостереження.

Водночас спостерігачам вдалося задокументувати переміщення у цьому районі колони техніки у складі 10 БМП, а також заходи підготовки підрозділів російсько-окупаційних військ, поінформували в СЦКК.

«Українська сторона СЦКК констатує, що ці випадки є черговим підтвердженням того, що ватажки окупаційних адміністрацій РФ надалі перешкоджають роботі міжнародних спостерігачів, на яких покладене завдання із врегулювання конфлікту на сході України, та продовжують приховано зосереджувати техніку та озброєння у порушення Мінських домовленостей», - додають у відомстві.

Як повідомлялося, російсько-окупаційні війська продовжують зривати домовленості щодо повного припинення вогню на період Великодніх свят, і від початку доби окупанти здійснили 14 обстрілів позицій українських захисників.

ІА "Вголос": НОВИНИ