Сотні людей ринули на місцеві пляжі Флориди, як тільки їх відкрили після трьох тижнів карантину, у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Про це повідомляє Голоса Америки.

Як зазначє видання, люди вітали оплесками поліцію, яка зняла огорожі при вході на пляжі.

Флорида вважається 8-мим штатом за кількістю хворих на коронавірус у США. Тут зафіксовано 24 753 людини, у яких підтвердили COVID-19.

726 людей померли у штаті від цього вірусу.

Губернатор Флориди, Рон Десантис, вважає, що деякі міста штату можуть відновити роботу пляжів і парків, якщо це зробити безпечно, із забезпеченням соціальної дистанції.

“Зробіть це правильно”, - сказав Десантис, уточнивши, що людям потрібне свіже повітря.

Разом з тим, на пляжах введено низку обмежень. Заборонено засмагати та використовувати рушники та покривала, грилі, холодильники, пляжні крісла, а також приходити на пляж групами з десяти або більше людей.

На пляжі Джексонвіль губернатор дозволив відновити такі види діяльності: прогулянки, рибалка, плавання, серфінг, догляд за тваринами.Багато з мешканців незадоволений таким рішенням губернатора.

Мешканка Джексонвіль Дебора Мелвін, яка втратила через коронавірус друзів та членів сім'ї, критикує рішення губернатора.

“Це справді божевільно погана ідея. Я боюся. Я боюся за себе. Люди повинні користуватись здоровим глуздом”, - сказала вона.

Інша мешканка Джексонвіля Аманда Кампос задоволена можливістю прогулятись на пляжі: “Це свіже повітря. Люди можуть вийти на прогулянку, нічого страшного. Ми не говоримо про відкриття клубів, це не закрите приміщення”.

Нагадаємо, у США незабаром можуть відкритися школи.

ІА "Вголос": НОВИНИ