Сьогодні очільник антикорупційного комітету Соболєв повідомив, що деякі депутати намагаються просунути на посаду аудитора Антикорупційного бюро Брауна, який, за словами голови антикорупційного комітету, «обслуговував російських олігархів».

«Це є початком плану усунення Артема Ситника з посади директора НАБУ, яке у своїх розслідуваннях виходить на вище керівництво держави. Негативний висновок аудиту дозволяє звільнити директора бюро», - заявив Соболєв у Facebook.

 

Сам Соболєв скликав засідання комітету на п'ятницю, 17 березня. Сьогодні ж прийшов на голосування та заявив, що нардепи зібрались, порушивши регламент, тому їхнє голосування незаконне. Водночас, Соболєв закликав всіх небайдужих прийти до Верховної Ради о 16 годині, аби не допустити призначення одіозного кандидата. Також висловив сподівання, що голова ВР Андрій Парубій не пропустить таке рішення на голосування парламенту.

Керівник секретаріату, який з'явився на засіданні, засвідчив, що, зібравшись, депутати порушили регламент. Тому й вважатись «засіданням комітету» зібрання не може. Нардепи, які голосували, кажуть, що Соболєв не мав блокувати кандидатуру Брауна, адже чи призначати його має вирішувати парламент. Крім того, підтримали й пропоновану Соболєвим кандидатуру генерального інспектора Мін'юсту США Роберта Сторча, а вже обирати з цих кандидатів пропонують у сесійній залі. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ