Про це глава фракції Артур Герасимов заявив з трибуни ВРУ.

«Вчора під стінами Верховної Ради сталася безпрецедентна подія: група агресивно налаштованих чоловіків здійснила напад на нашого колегу Олега Барну і багатьох інших депутатів. Їх не пускали до зали парламенту, куди вони йшли голосувати за зняття недоторканності», –виголосив Герасимов.  

Політик переконує, що «організатори чудово знали, що у порядок денний внесено питання про зняття недоторканності, затримання й арешт одіозного політика».

«Барну зупинили, коли він ішов голосувати у залу парламенту. Ми впевнені, що ця акція була організована з метою зірвати голосування і проводилася для нагнітання ситуації в країні…», – заявив лідер фракції БПП.

«Серед кривдників депутата був Сергій Хаджинов – новообраний представник Ради громадського контролю НАБУ, людина, яка має бути взірцем і відстоювати справедливість, під стінами Верховної Ради влаштувала дешеві провокації і політичні замовлення, безпідставно не допускаючи депутатів в залу парламенту для голосування за зняття недоторканності», – заявив він.

«Фракція партії «Блок Петра Порошенка» звертається до Служби безпеки України та Національної поліції з вимогою негайно почати розслідування цього безпрецедентного факту», – сказав Герасимов.

Хаджинов натомість заявив УП, що в четвер Барна кілька разів проходив через їхній «блокпост».

«Яйця в нього полетіли тільки тоді, коли він почав ображати людей. Він говорив, що присутні – не народ, не його виборці, що він голосує так, як хоче. Він поводився дуже зухвало. Ми приготували яйця як міру прояви народного гніву. Не зеленку, не якісь палки, а просто яйця», – сказав Хаджинов.

Як уже писав «Вголос» учора під Радою нардепа Барну закидали яйцями.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ