Про це пище ТАСС.

Сума продажу раритету на торгах «Рідкісні книги і рукописи» значно перевищила попередню оцінку, яка зупинялась на рівні 15 - 20 тис. фунтів стерлінгів ($ 18 - $ 25 тис.).

«Родзинкою» книги, за твердженням видання, виявилася помилка в слові «філософський» на її зворотному боці: друга літера «о» пропущена. Напис з помилкою має такий вигляд: «Зустрічаємо! Гаррі Поттер і філосфский камінь!» Крім того, на лівій сторінці розкритої книги - рідкісний ряд цифр від 10 до 1, що відповідає унікальному коду друкарні.

Видання придбав лондонський бізнесмен, який побажав залишитися неназваним.

«Книга в ідеальному стані, що також привернуло увагу колекціонерів, і я не здивований, що лот викликав такий інтерес і обернувся бурхливими торгами. Це насправді рекордна ціна за всіма улюблений твір сучасної класики», заявив старший фахівець Bonhams Саймон Робертс.

Нагадаємо, «Гаррі Поттер і філософський камінь» перший із серії романів про юного чарівника, який був виданий лондонським видавництвом «Блумсбері» в 1997 році тиражем всього 500 екземплярів. З тих пір в світі було продано більше 450 млн книг «поттеріани».

ІА "Вголос": НОВИНИ