На хабарі у 600 тис. доларів США викрито підприємця та ексдиректора ДП Міноборони України.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

Відомо, що керівник приватного підприємства та його спільник, ексдиректор державного підприємства оборонного відомства, вимагали хабар у представника іншої комерційної структури. За 600 тис. доларів обіцяли вплинути на директора державного підприємства, щоб той дозволив забудову земельної ділянки, яка перебуває у підпорядкуванні Міноборони та уклав договір про будівництво на ділянці житлового комплексу.

22 березня правоохоронці затримали учасників схеми під час одержання 320 тис. доларів готівкою. Решту, 280 тис. доларів, отримали у вигляді документів про право власності на сім квартир. За даними джерела «Української правди» в правоохоронних органах, затриманими є колишній керівник державного підприємства МОУ «Укрконверсбуд» Олександр Ілюха, та директор приватного підприємства «Бау Комплект» Вадим Листопад.

Вирішується питання щодо повідомлення директору приватного підприємства та ексдиректору одного з держпідприємств про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

ІА "Вголос": НОВИНИ