Про це повідомляється на сторінці Facebook Міжнародного економічно-гуманітарного форуму Ukrainian ID, який заснував премію.

7 липня під час її вручення в Каневі організатори заходу планують провести флешмоб #FreeSentsov в Україні та серед представників української діаспори по всьому світу.

Премією Ukrainian ID Awards щорічно відзначатимуться лауреати, які зробили визначний внесок у розвиток економіки, гуманізацію суспільства та примноження культурного капіталу.

Зокрема, нею нагороджуються знакові особистості будь-якої національності та сфери діяльності, а також авторитетні організації (окрім політичних) у п'яти номінаціях: економіка, Human Security, громада, технології, міжнародний діалог.

Як відомо, 14 травня незаконно засуджений в Росії Олег Сенцов почав безстрокове голодування, вимогою якого є звільнення українських бранців Кремля. 

Український режисер Олег Сенцов сказав, що голодуватиме навіть до фатального кінця.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова заявила, що керівництво російської колонії не пустило її на зустріч із Олегом Сенцовим та відмовилось надавати будь-яку інформацію. Російський омбудсмен Тетяна Москалькова стверджує, що він припинив голодування.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ