Про це він розповів у інтерв'ю Громадському.

«НАБУ не є політичним гравцем, і не є стороною будь-якого конфлікту. Але, на мою думку, не як директора, як громадянина, причиною стало те, що проводився відкритий конкурс в антикорупційному комітеті ВР на обрання кандидата в аудитори від парламенту.

Ми всі знаємо, що комісія зовнішнього контролю повинна працювати кожен рік в НАБУ, вона складається з трьох кандидатів: від парламенту, від президента і від уряду. Антикорупційний комітет проводив конкурс, обрав кандидата і рекомендував парламенту за нього проголосувати.

Але 23 лютого зайшла людина, нікому не знайома. Збоку це виглядало дуже непрозоро і нечесно, навіть не знаю, які краще слова підібрати. Фактично, це більше «змахувало» на фарс. Не сама фігура Брауна, його минуле, а саме те, що в непрозорий спосіб почалися спроби призначити його від парламенту.

Виникає два питання: навіщо тоді проводився той конкурс, і як можна було дослідити кандидата, щодо якого почалося голосування буквально через 5 хвилин після того, як він зайшов у парламентську залу. Мені здається, саме це є причиною тих гарячих суперечок, які відбувалися в подальшому», - зазначив Ситник.

Як уже писав Вголос, Центр Протидії Корупції розкрив прізвища депутатів, які влаштували нелегітимне «засідання» антикорупційного комітету парламенту та внесли на посаду незалежного аудитора НАБУ кандидатуру одіозного Найджела Брауна.

У той день антикорупційний комітет парламенту зібрав позачергове засідання, на якому підтримав кандидатуру Найджела Брауна на посаду аудитора НАБУ.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ