Про це йдеться в заяві, яку 20 червня 2017 року ухвалено на сесії Бродівської районної ради з ініціативи свободівців.

Депутати заявляють, що левова частка державних коштів дістається чотирьом районам Львівщини. Це означає, що державні субвенції перетворено на інструменти освоєння коштів для підрядних фірм олігархів.  

«Із року в рік відбувається несправедливий і непрозорий розподіл коштів в рамках державних субвенцій - на соціально-економічний розвиток та з Державного фонду регіонального розвитку, які приходять на Львівщину. Зокрема, у 2017 році в державному бюджеті передбачено близько 286 млн грн на розвиток районів та міст Львівської області. Було б справедливо, якби Брідщина отримала 10 млн грн, виходячи з територіального розподілу коштів. Натомість район отримає трохи більше ніж 4 млн грн. З іншого боку, ми спостерігаємо, що бюджетні кошти щороку розподіляють на одні і ті ж райони області. Для прикладу, в рамках Державного фонду регіонального розвитку винайдена «формула», за якою 40 % фінансового ресурсу йдуть на 4 райони Львівщини. Так було торік і цьогоріч.

Очевидно, що такий непропорційний розподіл коштів не сприяє регіональному розвитку. Регіональна політика передбачає соціально-економічне вирівнювання територій, натомість ми бачимо катастрофічні перекоси у фінансування районів та міст обласного значення. До того ж, певні об’єкти соціально-культурної інфраструктури та житлово-комунального призначення області фінансуються без врахування аспектів децентралізації, а відтак після проведення адміністративно-територіальної реформи можуть стати довгобудами. На жаль, державні субвенції перетворено на інструменти освоєння коштів для підрядних фірм олігархів.

У зв`язку з цим звертаємося до Кабінету Міністрів України та Львівської обласної державної адміністрації щодо розроблення справедливої формули розподілу бюджетних коштів у рамках державних субвенцій та забезпечення рівномірного і сталого регіонального розвитку територій області», - йдеться у зверненні свободівців.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ