Про це інформує прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Як зазначено в повідомленні, депутати вважають, що ця особа має недобру репутацію «не тільки за своє провальне керівництво на різних посадах у лісовій галузі, а й за пристосуванство, прислужництво режимові».

«Зокрема, у 2004 році, коли він перебував на посаді генерального директора ДЛГО «Львівліс», Львівська обласна рада висловила йому недовіру за порушення Конституції України та законодавства під час проведення виборів Президента України, тобто за організацію фальсифікацій.

У час, коли Бродівським лісгоспом керував М. Куть, відбувся занепад виробництва, зафіксовано сумнівні маніпуляції з фінансово-матеріальними ресурсами, виникали конфлікти в колективі. Вірним такому ж недолугому стилю управління залишався Куть М.В. й обіймаючи посаду директора ДП «Золочівське лісове господарство». Вказане підтверджено висновками державної фінансової інспекції про виявлені на підприємстві  фінансові порушення на загальну суму 6546,18 тис. грн, у т. ч. втрати ресурсів на 3552,20 тис. грн (недоотримання фінансових ресурсів – 2733,82 тис. грн; незаконні витрати ресурсів – 818,38 тис. грн) та інші фінансові порушення на суму 2993,97 тис. грн.

У середовищі управлінської та господарської еліти області М. Куть відомий як особа корислива, не переобтяжена жодними докорами сумління, якщо йдеться про облаштування власного благополуччя за рахунок не тільки державних та суспільних інтересів, а й законних та життєво важливих потреб підлеглих.

Його прихід на чергову керівну посаду неминуче супроводжують зниження виробничих і соціальних показників, розвал злагодженої роботи підрозділів і колективів.

Окрім того, повернення на керівну посаду людини, яка прислуговувала владі за Кучми, вислужувалася за режиму Януковича, громада Бродівщини розцінюватиме як реванш старої злочинної влади», – ідеться в заяві ради.

Депутати вимагають провести відкритий конкурс на заміщення посади директора, щоб «призначити гідну та професійну людину».

ІА "Вголос": НОВИНИ