Про це інформує прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Як ідеться в заяві організації, сьогодні, 28 січня 2016 року, відбулося засідання комісії з питань освіти Бродівської районної ради, на якій голова районної ради та інші представники БПП намагалися протягнути «потрібну» кандидатуру на посаду директора Підкамінської школи. Це при тому, що місцева влада має керуватися Постановою Кабінету Міністрів №827 за жовтень 2015 року, якою уряд рекомендує органам місцевого самоврядування визначити процедуру призначення керівників загальноосвітніх навчальних закладів комунальної форми власності за результатами конкурсного відбору. Тож лише завдяки непохитній позиції членів комісії, педагогічного колективу та батьків представникам влади не вдалося поза конкурсом призначити потрібну людину. Профільна комісія рекомендувала відділу освіти розробити процедуру конкурсного призначення на керівні посади в освітніх закладах.

«Це не перші незаконні й відверто корупційні дії, які чинять представники партії влади в Бродівському районі, зокрема голова районної ради Євген Швед та начальник відділу освіти та науки РДА Микола Сторожук. Останнього, до речі, також було призначено незаконно через суміщення ним двох посад. Ці особи в будь-який спосіб намагаються розставити потрібних людей в освітній сфері.

Зокрема, у листопаді 2015 року наказом відділу освіти Бродівської райдержадміністрації було переведено вчителя фізичного виховання та інформатики Паликоровівського навчально-виховного комплексу на посаду директора цього освітнього закладу. Це призначення того ж дня погодив голова Бродівської районної ради, не маючи на це права. Адже, за законом, керівників комунальних навчальних закладів призначають управління освіти за попереднім погодженням з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування (рішенням сесій ради). Євген Швед вирішив обійтися без районної ради. Також поза конкурсом голова районної ради призначив і директора Шнирівської школи», – йдеться в заяві.

«Свободівці» обурені такими діями постмайданної влади в Бродівському районі, передусім президентської партії БПП.

Вони звертаються до голови Львівської облдержадміністрації, правоохоронних та антикорупційних органів з проханням перевірити причетність згаданих посадовців до корупційних дій та покарати винних у незаконних призначення керівників освітніх закладів на Бродівщині.     

Нагадаємо, 12 листопада 2015 року фракція ВО «Свобода» в Бродівській районній раді виступила проти обрання головою райради представника партії влади Євгена Шведа. Фракція вважає неприпустимим обрання на цю посаду людини, яка свого часу вірно служила режимам Кучми і Януковича, постійно змінювала політичні партії, керуючись кон’юнктурними інтересами.

ІА "Вголос": НОВИНИ