Володимир Бринзак вважає, що закінчувати кар'єру, коли спортсменка щойно підійшла до піку своїх здібностей, щонайменше, нерозумно.

«Це болюче питання. На цей момент Юля має намір закінчити кар'єру. Але ми дали їй ще час обміркувати це рішення. В принципі, ми готові запропонувати їй різні варіанти підготовки. Якщо їй підійшла методика Уроша Велепця, який зараз очолив збірну Словенії, і Джима хоче продовжувати готуватися з ним, ми можемо розглянути і такий варіант. Словенська сторона готова нам допомогти, враховуючи торішню підготовку Якова Фака з нашою командою. Розглядаємо і можливість взагалі індивідуальної підготовки. Але, в першу чергу, нам треба зрозуміти, чого хоче сама Юля. Ми ж, зі свого боку, переконуємо, що закінчувати кар'єру, тільки-тільки підійшовши до піку своїх здібностей, щонайменше, нерозумно. Всі інші спортсмени знаходяться в обоймі і готуються до сезону», – розповів Бринзак в інтерв’ю biathlon.com.ua

Також президент Федерації біатлону поділився думками щодо складу команди на найближчому міжнародному старті – літньому чемпіонаті світу.

«Поки у жіночої команди немає тренера, складно говорити, наскільки турнір вписуватиметься в тренувальні плани. Хоча моя позиція така – влітку теж потрібні старти, щоб перевірити свій стан. Чому б не використати для цього офіційний турнір? Але одне можу сказати точно – планується виступ національної команди на літньому чемпіонаті України. Що стосується зимового чемпіонату країни, то тут складніше через специфіку календаря цього сезону, з двома північноамериканськими етапами Кубка світу, що проходять безпосередньо перед чемпіонатом світу. Але якщо тренери порахують можливим, то і в грудні на чемпіонаті України ми побачимо представників основи», – сказав Бринзак.

Нагадаємо, на 54-му чемпіонаті світу з лижних видів спорту серед військовослужбовців в австрійському Гогфільцені срібним призером гонки на 7,5 км з двома вогневими рубежами стала олімпійська чемпіонка українка Юлія Джима, поступившись переможниці німкені Францисці Хільдебранд 32,5 секунди. Ірина Варвинець у цій гонці була 6-ю, Марія Кручова – 21-ю, Валерія Дмитренко – 22-ю.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ