Про це прем'єр-міністр Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Тереза Мей заявила під час виступу у Палаті громад з приводу отруєння у Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, повідомляється на сайті британського уряду.

«Ми ліквідовуємо російську шпигунську мережу у нашій країні й не дозволимо її відновити», – наголосила Мей.

Також вона заявила, що наразі терміново розробляються пропозиції щодо зміцнення захисту проти усіх форм «ворожої державної діяльності» з боку РФ.

Зокрема, йдеться затримання на кордоні осіб, які підозрюються у такій діяльності, а також вивчається питання щодо можливості надання додаткових повноважень контррозвідувальним органам з метою запобігання ворожій діяльності іноземних агентів у Британії.

«Ми повністю використовуємо наші повноваження для посилення заходів з моніторингу та відстеження намірів тих осіб, які подорожують до Сполученого Королівства, і можуть займатися діяльністю, що загрожує безпеці Сполученого Королівства і наших союзників», – заявила Мей.

«Це включає посилені перевірки приватних літаків і вантажних перевезень, а також замороження російських державних активів в будь-якому місці, якщо у нас будуть докази, що вони можуть бути використані для загрози життю або власності громадянам або резидентам Великої Британії», – наголосила Мей.

Крім того, британський прем'єр повідомила, влада вживає заходів з метою виявлення коштів, отриманих незаконно чи корумпованими шляхами, що можуть спрямовуватися злочинцям або посадовцям у Британії.
 

«Вголос»
 

ІА "Вголос": НОВИНИ