Про це заявив міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон в інтерв'ю ВВС.

«У нас насправді є докази, що протягом останніх 10 років Росія не тільки вела розробки нервово-паралітичних речовин з метою здійснення вбивства, але і створювала і накопичувала речовину «Новічок», - запевнив Джонсон.

 

Нагадаємо, раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що для отруєння у Солсбері була використана одна з найбільш токсичних речовин у світі.

Росія, зі свого боку, заперечує звинувачення у створення «Новічка» і причетності до отруєння Скрипаля. Понад те в РФ заявляють про британське походження отруйної речовини.

Нагадаємо, 12 березня прем'єр Великобританії Тереза ​​Мей заявила, що з «високою імовірністю» Росія винна у спробі вбивства екс-шпигуна РФ, офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, а згодом заявила, що з країни вишлють 23 російських дипломатів. 

У посольстві РФ в свою чергу назвали таке рішення «ворожим кроком, абсолютно неприйнятним, необгрунтованим і недалекоглядним». 17 березня Росія оголосила персонами нон грата 23 дипломатів посольства Великобританії в Москві, вони будуть вислані з країни протягом тижня.

ІА "Вголос": НОВИНИ