Про це повідомляє Інтерфакс

Вона заявила про «високу ймовірність» відповідальності Москви за інцидент.

Росія з «високою ймовірністю» відповідальна за отруєння колишнього розвідника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері.

За її словами, Скрипаль був отруєний бойовою нервово-паралітичною речовиною, розробленою Росією. Отруєння Скрипаля було або «прямою» дією Росії, або Москва втратила контроль над своєю хімічною зброєю, сказала Мей.

Як розповіла Мей, Лондон викликав російського посла для дачі пояснень про те, яким чином нервово-паралітична речовина з'явилася в Солсбері. Вона зазначила, що в разі, якщо Росія не надасть переконливих доказів, Британія буде готова прирівняти отруєння Скрипаля до застосування сили на своїй території.

Нагадаємо, 4 березня російський подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка були виявлені без свідомості на лавці у торговому центрі The Maltings у Солсбері.

Скрипаль з донькою досі в реанімації в критичному стані. За попередніми даними, вони зазнали вливу отруйної речовини нервово-паралітичної дії.

Влада Великої Британії підозрює, що до отруєння причетний Кремль і вже пригрозила РФ частковим бойкотом ЧС-2018 з футболу. ЗМІ ж заговорили про плани Лондону запровадити нові антиросійські санкції.

Сергій Скрипаль – колишній полковник Головного розвідувального управління РФ. У 2006 році був засуджений на 13 років позбавлення волі за шпигунство на користь Великої Британії. Він зізнався, що був завербований британськими спецслужбами в 1995 році. За інформацією російського слідства, Скрипалю заплатили понад $100 тис. за інформацію про працівників і агентів ГРУ, які діяли в країнах Європи.

У 2010 році був помилуваний у межах операції з обміну громадян Росії, засуджених в Росії за шпигунство на користь США і Великої Британії, на агентів російських спецслужб, затриманих в США в червні 2010 року.

Після Скрипаль отримав політичний притулок у Великій Британії.

ІА "Вголос": НОВИНИ