Про це повідомляє «112 Україна» з посиланням на BBC.

«Уряд Сполученого Королівства дійшов висновку, що відповідальність за руйнівну кібератаку NotPetya в червні 2017 року несе російська влада, а саме російська армія», – заявив в середу ввечері заступник міністра закордонних справ Великобританії Тарік Ахмад.

Майже три чверті випадків зараження були зафіксовані в Україні. В атаці NotPetya сильно постраждали підприємства, які активно торгували з Україною, такі як Reckitt Benckiser, голландська фірма по доставці TNT і данська компанія Maersk Line. За словами Ахмада, атака була замаскована під спробу втрутитися в бізнес-процеси, однак її метою було порушення роботи організацій і компаній в Європі. Головною метою також були фінансовий, енергетичний і урядовий сектори в Україні.

«Ця атака показала вперте нехтування суверенітетом України. Безрозсудний запуск вірусу призвів до порушення роботи організацій по всій Європі і завдав збитків на сотні мільйонів фунтів», – заявив британський чиновник.

Місяць тому в ЦРУ заявили, що вважають Росію причетною до атаки вірусу NotPetya в Україні.

Нагадаємо, кібератака вірусу NotPetya відбулася 27 червня 2017 року. Від вірусу-здирника, який вимагав біткоїни за розблокування комп'ютерів, постраждали безліч українських об'єктів: аеропорт «Бориспіль», «Укрпошта», «Укртелеком», а також низка міністерств і банківських систем. У Британії від вірусу постраждали десятки організацій, у тому числі поштові служби, а також рекламні, юридичні, логістичні та фінансові компанії.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ