Про це пише російське агентство ТАСС, посилаючись на власні джерела.

"Сполучене Королівство вітає ці додаткові дії з боку нашого союзника – Сполучених Штатів. Потужна міжнародна реакція на використання хімічної зброї на вулицях Солсбері посилає недвозначний сигнал Росії, що її провокаційна та безрозсудна поведінка не залишиться без відповіді", – заявила співробітниця канцелярії.

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати введуть нові санкції проти РФ через використання хімічної зброї під час отруєння Сергія та Юлії Скрипалів у Великій Британії. Припускають. що ці санкції наберуть чинності приблизно 22 серпня 2018 року.

Разом з тим видання The Washington Post, посилаючись на Держдеп США, повідомило, що США можуть узагалі рзірвати дипвідносини з РФ.

Нагадаємо, на початку березня колишній співробітник ГРУ РФ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені без свідомості в Солсбері.

Їх отруїли нервовим агентом епохи холодної війни, за що уряд звинуватив РФ, зануривши двосторонні відносини на новий мінімум, хоча Кремль заперечує будь-яку причетність.

Протягом декількох тижнів британські служби очищували місця, де перебували Скрипалі у день отруєння, та де міг залишатися нервовий агент. 

18 травня стало відомо, що Скрипаль вийшов з лікарні. Юлію Скрипаль виписали 9 квітня.

На початку липня стало відомо про нове отруєння "Новічком" - у місті Еймсбері неподалік від Солсбері знайшли без свідомості двох людей. Жінка згодом померла, її партнер зміг вижити.

ІА "Вголос": НОВИНИ