Про це повідомляє Reuters.

Більшість з вилучених предметів є потенційно зараженими отруйною речовиною. Їх передали в лабораторії для подальшого аналізу.

«Триває робота. Встановлюється інформація про те, чи є ця нервово-паралітична речова з тієї ж партії, з якої були отруєні Сергій та Юлія Скрипаль у березні 2018 року. І це є головною лінією розслідування для слідчої групи», — заявили у британській поліції.

Нагадаємо, 44-річну Дон Стерджесс з Солсбері і 45-річного Чарлі Роулі з Еймсбері після того, як їх було виявлено без свідомості,  у критичному стані госпіталізували до районної лікарні Солсбері, де раніше лікувалися Скрипалі.

Поліція повідомила, що при отруєнні чоловіка та жінки поблизу британського міста Солсбері використовувалася та ж отрута, що й при отруєнні Сергія Скрипаля та його доньки.

Увечері 8 липня померла 44-річна Доун Стерджесс., яку раніше госпіталізували із важким отруєнням поблизу британського міста Солсбері. Чарльз Роулі прийшов до тями 10 липня.

У поліції зазначали, що нове отруєння сталося не через спланований замах. Британська влада не звинувачувала Росію в причетності до нового інциденту, заявивши, що їхнє робоче припущення полягає в тому, що британці були отруєні слідами нервово-паралітичної речовини, що залишилися від первісного нападу.

Водночас глава МВС Британії Саджид Джавід закликав Росію пояснити отруєння «Новачком» двох британців у графстві Вілтшир. 

МЗС РФ вважає нове отруєння в Британії «брудною політичною грою».

Нагадаємо, неділю, 8 липня, у Великобританії померла жінка, отруєна «Новачком».

Учений Віл Мірзаянов, який брав участь у створенні хімічних отруйних речовин нервово-паралітичної дії «Новачок», сказав, скільки речовини виробила Росія і як її синтезувати.

Окрім того, лікеро-горілчаний завод у британському Бристолі розкритикували за те, що він почав випускати 75-градусну горілку під назвою «Новачок».

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ