Про це повідомляє НВ.

Це перший крок до створення літальних апаратів, які автоматично будуть лагодити вулиці.

Дрон-сканер вночі буде аналізувати стан дорожнього покриття в пошуках тріщин і невеликих отворів, а потім відправляти координати тріщин на другий дрон. Цей дрон повинен прибуде з вантажем асфальту потрібної форми, щоб відремонтувати дорогу. Як запевняють автори проекту, деякі виправлення займають менше хвилини.

Ключовим моментом для дорожніх безпілотників є те, що вони будуть відправлені на ремонт тріщин на дорозі раніше, ніж ці тріщини стануть вибоїнами. Перевага використання автономних систем для підтримки міста полягає в тому, що можна «вирішувати проблеми до того, як вони стануть проблемами». У цьому випадку ще однією перевагою буде очищення доріг від обладнання ремонтників, яке зазвичай створює затори.

Поки незрозуміло, як безпілотні літальні апарати будуть друкувати асфальт потрібної форми, а також те, як великий дрон зможе перевозити корисне навантаження. Коли проект почався, багато хто уявляв собі рішення, в якому скоординований флот дронів об'єднувався для перевезення важких конструкцій.

У програми залишилося ще 2,5 року до того моменту, коли вчені почнуть випробовувати дорожні дрони в Лідсі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ