Британський дайвер Вернон Ансворт, який брав участь у порятунку дітей та їхнього тренера з печери у Таїланді, подав до суду на голову компаній Tesla та SpaceX Ілона Маска за те, що той назвав його педофілом.

Про це повідомляє Reuters.

Ансворт у своєму позові, поданому до окружного суду у Лос-Анджелесі, вимагає стягнути з Маска компенсацію у розмірі 75 тисяч доларів.

15 липня Ілон Маск назвав драйвера педофілом після того, як той розкритикував міні-субмарину компанії SpaceX для порятунку застряглих у тайській печері дітей. Ансворт сказав, що пропозиція Маска була "піар-ходом", яка не мала шансів на втілення, і що "свій човен він може запхати в одне місце".

Через три дні Маск перепросив у драйвера за свої слова, заявивши, що "його дії проти мене не виправдовують моїх вчинків проти нього".

Втім, 30 серпня Ілон Маск у коментарі американському виданню BuzzFeed закликав  "зупинити захист насильників дітей", а потім сказав, що Ансворт протягом десятиліть бував у Таїланді, поки не переїхав до міста Чіанг Рай, "відомому торгівлею дітей для сексу", щоб одружитися з 12-річною дівчинкою.

Ансворт назвав усі звинувачення на свою адресу брехливими і додав, що Маск робить свої заяви, вважаючи, що його багатство і ступінь визнання дозволяюють йому звинувачувати дайвера безкарно.

ІА "Вголос": НОВИНИ