Хестон Блюменталь - британський шеф-кухар, який став відомий завдяки своїй пристрасті до молекулярної кухні. Найбільш відомі його страви - желе з лаванди, устриць і маракуї, каша з равликів і морозиво з беконом і яйцем. У нього є ресторан The Fat Duck, який одного разу назвали найкращим рестораном у світі. На своїй сторінці в Instagram @thehestonblumenthalteam кухар публікує незвично оформлені страви, якими неможливо не захоплюватися, передає ТСН.

Отож, поради приготування яєць за методом Блюменталь. Кухар стверджує, після цього ви більше ніколи не будете готувати яйця, як раніше. Хестон вважає, щоб правильно зварити яйце, його не потрібно кип'ятити. Яйце середнього розміру потрібно покласти в каструлю з холодною водою, поставити на сильний вогонь і, як тільки вода почне кипіти, каструлю потрібно зняти з вогню і залишити на 6 хвилин.

При цьому каструлю із закритою кришкою потрібно ставити на підставку з низькою теплопровідністю або на кухонний рушник, щоб вода не остигала швидко - яйце буде готуватися за рахунок залишкового тепла. Так ви отримаєте смачне яйце з еластичним, м'яким білком і теплим текучим жовтком.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ