33-річний Енді Мюррей підтвердив минулого четверга, що він здав позитивний тест на коронавірус і перебуває у самоізоляції у своєму домі поблизу Лондона.

А це означає, що він пропускає чартерний рейс на Australian Open, а оскільки його чекає ще й обов'язковий 14-денний карантинний період, то Мюррей не братиме участь у цьому чемпіонаті, пише Reuters.

Дворазовий олімпійський чемпіон, триразовий чемпіон Великого шолома, який зараз займає 123 місце у світі, вийшов із відкритого сезону Delray Beach Open у Флориді на початку цього місяця, щоб зменшити ризик зараження COVID-19.

Навіть якби Мюррею вдалося приїхати вчасно, він зіткнувся б із мінімальним часом на тренування.

«Я хочу подякувати всім за зусилля. Я розчарований тим, що не зіграю в Австралії. Це країна та турнір, які я люблю», – додав британець.

Це ще один удар по п'ятикратному віце-чемпіону Australian Open, який востаннє грав на турнірі в 2019 році. З тієї нагоди, після поразки у першому раунді від іспанця Роберто Баутіста Агута, він отримав емоційне прощання на корті, оскільки, здавалося, його кар'єра завершувалася через давню травму стегна. Однак після чергової операції Мюррей повернувся до туру пізніше в 2019 році і навіть претендував на титул в Антверпені.

Минулого року він провів лише сім матчів на турнірі через більшу кількість травм та зриви, спричинені пандемією, закінчивши свій сезон у жовтні після проблеми з тазом.

В даний час сімдесят два гравці закриті у своїх кімнатах у Мельбурні після того, як вони подорожували трьома рейсами, де після прибуття серед пасажирів були виявлені позитивні випадки. Турнір планується розпочати 8 лютого, на три тижні пізніше, ніж зазвичай.

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ