Влада Великобританії випустила нове попередження про ризики, що пов'язані із використанням російського антивірусного програмного забезпечення, передає BBC.  

«Національний центр кібербезпеки (NCSC) при Центрі урядового зв'язку Великобританії направив в усі урядові установи приписи не використовувати такі програми в системах, пов'язаних з національною безпекою», - йдеться в повідомленні.

Антивірусні продукти компанії «Лабораторія Касперського» широко використовують по всьому світу, у тому числі в державних структурах Великобританії. 

Британські чиновники кажуть, що рішення NCSC засноване скоріше на аналізах можливих ризиків, аніж на будь-яких свідченнях того, що спроби шпигунства мали місце. Йдеться про «підвищені ризики» для національної безпеки, сказав технічний директор NCSC Ян Леві.

Глава центру Кірен Мартін в своєму циркулярі повідомив, що відомства не повинні використовувати російське програмне забезпечення в будь-яких системах, що містять конфіденційні дані. При цьому NCSC не став рекомендувати відмовлятися від нього звичайним користувачам.

ІА "Вголос": НОВИНИ