У Великій Британії лікарі провели операцію пацієнту, у якого діагностували бронхогенну карциному (рак легенів). Але виявилося, що у чоловіка у легенях 43 роки перебувала деталь від дитячої іграшки.

Про це пише ТСН із посиланням на CNN.

Медики вийняли з легенів британця пластмасовий конус, який спеціалісти прийняли за ракову пухлину, коли чоловік звернувся до них вперше три роки тому. До медичного закладу чоловік вирішив прийти у 47 років. Він жалівся на постійний кашель, який вже став у нього хронічним. Лікарі вирішили, що у завзятого курця рак легенів і провели операцію.

«Ми діяли швидко, тому що бактеріальна інфекція могла поширюватися в інші райони за межами легенів», – сказав лікар, який оперував британця.

Яке ж було в них здивування, коли замість пухлини вони побачили іграшковий конус.

Чоловік розповів лікарям, що у дитинстві він обожнював гратися конструктором під назвою Playmobil. Часто він ковтав деталі від забавки, тому того разу й не помітив, як частина від іграшки потрапила до трахеї.

Через чотири місяці після того, як іграшку видалили, кашель чоловіка майже зник, і рентген показав лише незначну залишкову інфекцію легенів.


«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ