Голова Національного олімпійського комітету України, який також є членом виконкому МОК і першим віце-президентом IAAF, дав свій коментар з приводу обрання на нову посаду:

«Усе своє життя я присвятив спорту і радий служити для його подальшого розвитку. Асоціація Всесвітніх ігор майстрів визнана Міжнародним Олімпійським Комітетом і є невід'ємною частиною світового спортивного руху.

Це чудово, що багато олімпійців, які завершили активну кар'єру, а також інші спортсмени отримують можливість виступати на рівні Ігор майстрів. Такі форуми надають можливість для тисяч атлетів-аматорів конкурувати на найвищому міжнародному рівні в будь-якому віці після 35 років, відчути дух і атмосферу великого спортивного свята», – повідомив Бубка.

Асоціація Всесвітніх ігор майстрів є органом, який займається проведенням літніх і зимових мультиспортивных форумів. Крім того, вона організовує континентальні Ігри майстрів.

На минулих літніх Іграх в Окленді, Нова Зеландія зареєструвалися понад 25 тисяч спортсменів, які представляли 100 країн світу і змагалися в 28 видах спорту і 45 дисциплінах.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ