Про це йшлось сьогодні, 4 травня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент «Вголосу».

Як йдеться у містобудівних умовах, забудовником є громадянин Хоменко Олег Леонідович.

«Гранично допустима висотність будинків, будівель та споруд у метрах – 20,00 м, 22,00, що визначається від найнижчої відмітки поверхні землі до закінчення конструктивної частини будівлі. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 47,19 %», – йдеться у містобудівних умовах.

Проте громадські активісти зазначають, що будувати на цій земельній ділянці не можна.

«Я вповноважена голови ОСББ, яке є на вулиці Похила,3. Через це будівництво мешканці цього будинку залишаться без денного світла. Проблема і у тому, що забудовник планує перед старою віллою побудувати чотириповерховий будинок. Вілла на вулиці Похила, 1 – це пам'ятка архітектури – і вона має оглядатися з усіх сторін. При будівництві вілл проектувалася територія для проживання, колись тут був сад. А зараз на території садка просто хочуть звести будинок, бо раніше хтось приватизував собі землю, а зараз вигідно продав», сказала громадська активістка Анна Біликівська

Представник ГО «Гозвиток громади» Володимир Беньо наголосив, що видавати містобудівні умови та обмеження, коли немає плану зонування району, де планують будувати чотириповерховий будинок,  не можна.

Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський натомість же заявив, що забудовник нічого не порушує.

Після дискусії члени виконавчого комітету розгляд цього питання перенесли.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ