Адміністрація США планує ввести санкції проти проекту «Північний потік-2». Крім того, готується законопроект, який обмежить роботу газопроводу.

Про це 21 травня заявив міністр енергетики США Рік Перрі, повідомляє «Обозреватель» із посиланням на «Bloomberg».

Якщо обмеження, зокрема, зачеплять компанії, що займаються будівництвом труби, це може фактично зупинити запуск «Північного потоку-2».

Росія вже визнала, що запустити потік із 1 січня 2020-го, як планували раніше, не вдасться. Головна причина — Данія не дала згоди на будівництво. Якщо ж іти в обхід, то це потребуватиме більше грошей і часу. Однак якщо США введуть жорсткі санкції, будівництво може взагалі зупинитися.

Раніше агентство «Bloomberg» із посиланням на власні джерела повідомляло про те, що республіканець від Техасу Тед Круз і сенатор-демократ від Нью-Гемпширу Джинн Шейхін розробили санкції проти «Північного потоку-2». Вони обидва є членами Комітету з міжнародних відносин і планують за допомогою законопроекту посилити тиск на РФ.

Санкції, зокрема, нібито стосуватимуться компаній, що беруть участь у прокладанні глибоководних трубопроводів для російських енергетичних проектів. При цьому документ спрямований безпосередньо проти «Північного потоку-2». У законопроекті також ідеться про відмову у візах керівникам цих компаній.

Як писав «Вголос», Росія відмовилася від транзитних перемовин із «Нафтогазом».

ІА "Вголос": НОВИНИ