Про це сьогодні, 22 червня, заявив заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей під час дискусії «Схід і Захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти», яка відбулася у рамках ІІІ Форуму місцевого розвитку у Трускавці.

У межах дискусії відбулася презентація результатів співпраці освітян Бродівського району Львівщини та Білокуракинського району Луганщини, передає прес-служба обласної ради.

«Два роки тому освітяни Луганщини та Львівщини розпочали свій обмін досвідом. До цього часу наша співпраця вже вийшла на новий якісний рівень. Школи самі підписують між собою меморандуми, учителі самі налагоджують стосунки», – відзначив директор департаменту освіти та науки Луганської обласної державної адміністрації Юрій Стецюк.

«Львівська область підтримала проект секторальної підтримки «Схід і Захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти». На рівні області ми готові підтримувати й інші проекти, але головне, щоб була ініціатива на місцях. І в цьому контексті дуже важливо, що у нас зародилися міжособистісні стосунки на рівні вчителів і дітей», – акцентувала директор департаменту освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації Любомира Мандзій.

Як додав виконавчий директор ОАМР «Ради Львівщини» Василь Лозинський, у рамках проекту  «Схід і Захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти» будуть виділені 13 млн 200 тисяч грн на ремонт і закупівлю сучасного обладнання для 15 шкіл Львівщини та 15 шкіл Луганщини та на обміни вчителями та школярами.

«Ще після помаранчевої революції Львівщина прийняла 3 тисячі школярів із Донбасу. Однак тоді це все здійснювалося без системи. Нині на рівні Міністерства є розуміння щодо налагодження освітянських зв'язків між Заходом і Сходом. Розмаїття України – це її багатство, а не загроза. Але за умови, коли у нас однакові цінності і ставлення до держави Україна. Ці цінності та ставлення – це сьогодні найголовніше у вихованні дітей», – наголосив Павло Хобзей.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ