Від людей чули багато нарікань. Вони цікавляться, де у мікрорайоні бодай один парк або сквер для прогулянок із дітьми? Де хоча би щось, що нагадує відпочинкову зону? Про це повідомили у фракції УКРОП Львівської міськради. Зараз житловий величезний мікрорайон на площі майже у 160 га, у якому вже живуть близько 5 тис. осіб, нагадує радше гетто, ніж частину європейського Львова!

Шкіл і садочків немає, дітей доводиться возити на навчання в інші райони міста. Чому стільки часу люди ходять та їздять по болоту, яке навіть дорогою важко назвати? Чому не кладуть асфальт, а на місці запланованих асфальтових доріг, які є на детальних планах, зводять нові будинки? І взагалі, чому виконком вважає можливим на своїх засіданнях змінювати план, не погоджуючи його з мешканцями, котрі вже тут або живуть, або придбали квартири у новобудах?

«Раптом виявляється, що по сусідству з тобою буде не чотириповерхова споруда, а дев’ятиповерхівка, яка затуляє сонце до твоєї квартири, — обурюється одна з мешканок вул. Малоголосківської. — Я розумію, що тому, хто малює і перемальовує ці плани, байдуже, бо не він, а ми житимемо тут».

«Попри неодноразові звернення депутатів фракції УКРОП на сесіях ЛМР до мера та його команди, виконком змінює детальні плани, а про інфраструктуру цього мікрорайону ніхто не дбає, — коментує ситуацію голова фракції УКРОП у Львівській міській раді Ігор Телішевський. — Немає зон відпочинку, немає дошкільних і шкільних дитячих установ, продовжується хаотична забудова. На пленарному засіданні у вересні вдалося зарезервувати земельні ділянки під школу та садочок. Крім того, ми готуємо ухвалу міськради з тим, щоб 50 % інвестиційного внеску, які компанії-забудовники, що будують на цій території, платять у міський бюджет Львова, витрачались на його благоустрій. Сподіваюсь, депутати підтримають таку нашу ініціативу. Також за результатами виїзду комісії будуть скеровані відповідні звернення у ДАБІ м. Львова щодо законності будівництва та дотримання виданих містобудівних умов та обмежень деякими забудовниками мікрорайону».

ІА "Вголос": НОВИНИ