Лідером регіонального Народного блоку Литвина у Чернівецькій області міжпартійна конференція 26 січня одностайно обрала екс-губернатора, екс-посла України в Румунії Теофіла Бауера. Це об’єднання на Буковині має амбітні плани – здобути владу. З цією метою, за словами екс-губернатора, вони розраховують отримати щонайменше 25-35% голосів виборців на виборах до обласної ради.

Теофіл Бауер змагатиметься за посаду голови облради, тому що має досвід і знає як зробити життя буковинців кращим вже сьогодні, а в не в далекій перспективі. Для цього, за його словами, у нього є воля, бажання працювати, а головне – розуміння і підтримка простих людей, у яких тепер вже є можливість порівнювати, як працював він на посаді губернатора, і як працювали і працюють керівники області після нього.

За словами Теофіла Бауера, люди очікують від влади конкретних дій, їм набридли обіцянки і довгоокреслені перспективи. «Запорука успіху реалізації програми дій блоку Литвина на Буковині, його перемоги криється в одному слові – працювати, працювати так, коли до восьмої ранки ти вже давно на роботі, а після 23 вечора ти ще на роботі і працюєш над тим, що потрібно в першу чергу простим людям, над тим, що ти знаєш і що вмієш, в чому переконаний», – заявив Теофіл Бауер. Він вважає, що сьогодні більшість прорахунків буковинської влади пов’язані з тим, що нинішні керівники думають, що плани та мрії можна втілити, не буваючи на робочому місці і без жодного досвіду у тій сфері, за яку взялися, маючи лише бажання.

Теофіл Бауер заявив, що сьогодні блок Литвина в області вестиме чесну, прозору, правдиву виборчу кампанію, не займатиметься чорним піаром щодо своїх конкурентів. Народники Литвина йдуть до буковинців з конкретною, зрозумілою і доступною їм програмою. Вона передбачає ефективні заходи щодо відродження села, підтримки і захисту місцевого товаровиробника, соціального захисту зубожілих верств населення та комплексного розвитку усіх територій, вирішення пріоритетних проблем для кожного району, міст Чернівці і Новодністровськ.

В обласній раді блок готовий співпрацювати з усіма політичними силами, які пропонують конструктивну програму розвитку регіону. Блок Литвина планує також здобути керівні посади у 70-75% районних рад.

До обласної ради міжпартійна конференція затвердила партійний список до обласної ради в складі 52 кандидатів. У п’ятірку блоку увійшли: Теофіл Бауер, ректор Чернівецького торговельно-економічного інституту Тетяна Ореховська, заступник начальника відділу освіти Герцаївської РДА Марія Візітів, директор науково-дослідної станції карантину рослин Павло Мельник, директор Хотинського держлісгоспу, керівник Хотинської райорганізації Іван Качан. До списку увійшли також: декілька екс-голів РДА та екс-заступників голів ОДА, які працювали в команді губернатора Теофіла Бауера, керівники облорганізацій ВОЛ «Справедливість» та УСДП, кілька відомих керівників переробних підприємств та агроформувань, лісників та освітян.

У роботі міжпартійної конференції взяли участь 112 делегатів від облорганізацій НП, ВОЛ «Справедливість» та УСДП, народний депутат Михайло Бауер.

Конференція не завершила роботу і залишила за собою право до середини березня за результатами участі у виборчій кампанії внести корективи до списку висуванців блоку до обласної ради.

Теофіл Бауер почав свою трудову діяльність помічником комбайнера в колгоспі «Радянська Україна» в рідному селі Тарашани на Буковині. Закінчив Хотинський сільгосптехнікум та Київську сільськогосподарську академію, кандидат наук. Керував колгоспом, очолював Глибоцьку РДА. В 1998-2003 працював на посаді голови Чернівецької ОДА. У 2002 р. після виборів суміщав посаду голови ОДА та голови облради. Після відставки з посади губернатора був призначений Надзвичайним та Повноважним Послом України в Румунії. Подав заяву про відставку з посади посла за власним бажанням.

Він також відомий скандальними стосунками з пресою під час перебування на посаді губернатора. Нині визнає, що як керівник і адміністратор, який почав формуватися ще за тоталітарної радянської системи, на початку своєї управлінської кар’єри недооцінював роль ЗМІ. Бо вважав, що оцінку його роботі мають виставляти прості люди, для яких працює, а не журналісти. За його словами, усвідомлює, що в період, коли суспільство вступило в інформаційну фазу розвитку, ЗМІ є найдоступнішим і демократичним засобом комунікації влади та народу. Заявляє, що звик працювати прозоро, бути відвертим з журналістами, завжди говорити те, що думає. Не боїться чорного піару, бо ніколи і нічого не приховує.

ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ