Екс-міський голова Львова Любомир Буняк учора, 17 січня, мав зустріч із представниками Секретаріату Президента України. Як стверджує Л.Буняк вони приїжджали до Львова, щоб вивчити ситуацію довкола його відставки. Про це повідомив сам Л.Буняк.

«Зустріч відбулася, ми поспілкувалися, головна причина приїзду комісії з Секретаріату Президента – дослідити обставини навколо відсторонення з посади міського голови. Я зустрічався з двома членами комісії – Дмитром Мовчаном і Василем Стронським. На всі запитання, що їх цікавили, я дав, на мій погляд, вичерпні відповіді. І я залишився задоволений роботою комісії. Які висновки будуть – я не знаю. Але я вважаю, що комісія діяла неупереджено, об’єктивно. Їх цікавило все: як це сталося, які причини, чому це сталося, законність цього питання. До речі, вони зустрічалися не лише зі мною, а з дуже багатьма людьми. І я власне просив, щоб зустрілися з якомога більшою кількістю людей, тоді вони будуть мати повну картину. І комісія це, наскільки я знаю, зробила. Вони зустрічалися з заступниками, начальниками управлінь і депутатами, керівництвом області, це був широкий круг людей», – зазначив Л.Буняк.

За словами Л.Буняка, йому було відомо про приїзд комісії з Секретаріату Президента ще наприкінці минулого року, коли відбулося повторне голосування міської ради щодо дострокового припинення повноважень міського голови. «Мені відразу, наступного ж дня подзвонили після цього другого заколоту й повідомили, що буде комісія з Секретаріату Президента», – додав він.

Щодо звернення Л.Буняка у Генеральну Прокуратуру, то наразі йому невідомо, коли воно буде розглянутим. «Думаю, що там розглянуть мою скаргу, і обов’язково теж буде реакція. Прокуратура, розглянувши матеріали, винесе справедливе рішення. Сподіваюся на позитивне рішення, але поки що про щось конкретне зарано говорити», – сказав Л.Буняк.

ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ