Враховуючи європейський досвід, популяризацію цього виду транспорту у Львові та можливе подорожчання проїзду у громадському транспорті, такий проект має всі шанси на успіх, переконаний учасник робочої групи, голова комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища, депутат ЛМР Андріян Гутник: «Nextbike» – це доволі потужна компанія, яка на сьогодні має представництва в більше ніж 80-ти містах країн Європи, Великобританії, ОАЕ та Нової Зеландії.

Про створення такої мережі в Україні вже неодноразово йшлося, але з різних причин проект не вдалося втілити. Той факт, що в теперішньому складному становищі в країні є перспектива відкриття такого соціально корисного проекту, не може не тішити, адже така практика вже давно поширена в популярних містах світу. Реалізація таких сучасних і прогресивних ініціатив та популяризація велосипеда як повноцінного виду громадського транспорту є важливим кроком на шляху до європейських норм розвитку міст».
Загалом мережа складатиметься з 286 паркувальних місць, 220 велосипедів та 22 пунктів прокату. Відтак, львів’яни матимуть змогу у зручних локаціях за доступну плату (прим.: орієнтовна попередня вартість місячного абонемента складатиме близько 150 грн та річного – 800 грн) взяти велосипед і повернути його у будь-яку іншу точку, не турбуючись про його зберігання. Прокат і повернення всюди однаково прості і здійснюватимуться автоматично за допомогою телефону, додатків або клієнтської картки в прокатному терміналі.

«Як учасник робочої групи я впевнено можу стверджувати, що докладатиму максимум зусиль зі свого боку, аби дійсно вдалось втілити цей проект у життя. Адже створення велокультури принесе місту користь, значною мірою зміниться ставлення водіїв до «нових» учасників дорожнього руху. До прикладу ті проблеми, з якими стикалася Варшава десять років тому, вирішуються саме завдяки таким проектам: зникають проблеми заторів на дорозі, з’являється більше громадського простору. Проте, наразі ми маємо нагоду протестувати громадський велотранспорт лише в інших країнах.

Залишається лише, щоб більшість депутатів ЛМР, які під час наступної сесії голосуватимуть за дане питання, зважаючи  на європейський досвід підтримали своїми «голосами» цей проект. Таким чином вже скоро місто зможе отримати нову сучасну альтернативу громадському транспорту», – наголосив Андріян Гутник.

ІА "Вголос": НОВИНИ